Man parkeert vliegtuigje voor hotel

"Mijn nieuwe aankoop even vieren met een biertje", dacht deze Australische man uit Newman, en hij parkeerde zijn propellervliegtuig op de parking van een plaatselijk hotel. Dat nadat hij het toestel -zonder vleugels- langs de hoofdweg van de ene kant van het stadje naar de andere kant gereden had. Daar kon de plaatselijke politie niet mee lachen.

Politiesergeant Mark Garner op ABC News: "Het gevaar was nochtans evident, met al die kinderen die van school kwamen en langs deze weg passeerden. Dit had dus heel slecht kunnen aflopen. Want zonder vleugels is zo’n toestel niet echt stabiel meer. De wind had het toestel makkelijk kunnen omverblazen. Bovendien lekte het vliegtuig olie, waardoor er brandgevaar was."

"Misschien denk je dat het hier maar Newman is, maar het kan hier ook druk worden", besloot de sergeant. Newman telt een 4.000-tal inwoners.

De man die met het vliegtuigje reed heeft intussen een officiële klacht aan zijn been.

lees ook