Voortvluchtige burgemeester gearresteerd in Mexico

Meer dan een maand na de verdwijning van tientallen studenten in het zuidwesten van Mexico heeft de politie de voortvluchtige burgemeester van de stad Iguala gearresteerd. José Luis Abarca en zijn vrouw werden in Mexico-Stad opgepakt. Ze worden verhoord over hun rol in de zaak.
José Luis Abarca en zijn echtgenote.

De 43 vermiste studenten werden op 26 september in Iguala door politieagenten ontvoerd en werden later vermoedelijk aan leden van de misdaadorganisatie Guerreros Unidos overgedragen. Burgemeester Abarca zou het bevel gegeven hebben om de jongeren aan te pakken. Lokale politici, corrupte politieagenten en misdadigers verlenen elkaar hand- en spandiensten in de regio.

De burgemeester en zijn vrouw huurden een woning in Mexico-Stad en hielden zich tot nog toe daar verborgen.