Wat is volgens u hét Vlaamse woord van 2014?

Naar jaarlijkse gewoonte gaat Van Dale op zoek naar het Woord van het Jaar. Wie dat wil, kan de uitgever woorden toesturen. Op 16 december wordt hét Vlaamse woord van 2014 bekendgemaakt.

Net nu in Vlaanderen de discussie is opgelaaid over de vraag of Vlaamse woorden vlotter ingang mogen vinden in de standaardtaal, lanceren Van Dale en de VRT naar jaarlijkse gewoonte de verkiezing van het Woord van het Jaar.

Vorig jaar kreeg het woord "selfie" die eer toebedeeld. Welk woord het dit jaar haalt, hangt in grote mate van uzelf af. Wie dat wil, kan de uitgever immers woorden toesturen. Daarbij is het van belang dat die woorden in de loop van 2014 zijn ontstaan of minstens populair zijn geworden.

Van Dale brengt alle ingezonden woorden in vijf categorieën onder: jongerentaal, lifestyle, sport en amusement, economie en politiek. Van 25 november tot en met 15 december kan vervolgens worden gestemd om per categorie een winnaar aan te duiden én om hét Vlaamse Woord van het Jaar te kiezen. De "laureaten" worden op 16 december bekendgemaakt.

De verkiezing van het Vlaamse woord van 2014 verloopt overigens gescheiden van die in Nederland waar Van Dale een gelijkaardige wedstrijd organiseert.