"Een regering die niet vertrouwd wordt"

In zijn overwinningsspeech heeft de Republikeinse senator en fractievoorzitter in de Senaat Mitch McConnell hard uitgehaald naar het beleid van de Democratische president Barack Obama.

De politieke veteraan McConnell zelf was al vrij snel opgelucht toen bleek dat hij in zijn eigen staat Kentucky herkozen is voor een nieuwe ambtstermijn. In de peilingen had McConnell het niet zo geweldig gedaan.

Toch stapte hij met een zekere triomf op het podium om zijn aanhangers te bedanken. McConnell mikte al snel verder dan zijn eigen verkiezing en viel het beleid van president Barack Obama aan.

"Dit ging niet over mij of mijn tegenstander, maar over een regering die niet vertrouwd wordt door de bevolking en haar taken niet naar behoren uitvoert", aldus de senator.

Hij verweet de regering-Obama dat die denkt te weten wat goed is voor de mensen en dat de aanpak van de overheid niet werk. Dat zal nu veranderen, beloofde McConnell.

Intussen is duidelijk geworden dat de Republikeinen een meerderheid in de Senaat veroverd hebben. Daardoor wordt McConnell de leider van de Senaat, al blijft vicepresident Joe Biden officieel nog de voorzitter.