"Met uw stem en uiterlijk op tv? Ongelooflijk!"

Frankrijk dat de strijd tegen het seksisme opvoert, dat was vanochtend een van de onderwerpen in het Radio 1-programma "Hautekiet". De uitzending kreeg evenwel een andere wending na een telefoontje van Annemie Struyf. Zij verklaarde dat er ook in de media veel seksisme aanwezig is en dat ze daar zelf ook het slachtoffer van is.

"Van zodra je 40 of 45 jaar bent, krijg je in de media enorm veel seksistische opmerkingen", zegt Struyf in een telefonische reactie. Zelf is ze ook het slachtoffer van seksisme en de dader is steeds weer dezelfde bekende man. "Maar Annemie, gij op uw leeftijd en gij die niet van de mooiste zijt en met zo een rare stem. Dat gij nog altijd op het scherm verschijnt, dat kan ik niet geloven", krijgt Struyf naar eigen zeggen steeds weer te horen.

Wie is die bekende man?

Telkens zij die bekende man ziet, spreekt hij haar hier over aan. "Het zou mij verbazen dat zulke opmerkingen ook tegen een man worden gemaakt", zegt ze in "Hautekiet". De naam van de man onthult ze niet. Op Twitter worden tal van kandidaten genoemd.

Voorts pleit Struyf ervoor om bij interviews creatiever te zijn in het stellen van vragen. "In bijna elk interview krijg ik de vraag of ik plastische chirurgie zou overwegen."

Beluister het gesprek met Annemie Struyf