Belgische regisseur Fabrice du Welz werkt aan film in VS

De Belgische regisseur Fabrice du Welz heeft een overeenkomst afgesloten met het Amerikaanse productiehuis The Ink Factory om de film "Message from the king" te regisseren. De opnames van de film gaan begin 2015 van start. De hoofdrol van de detectivefilm wordt vertolkt door Chadwick Boseman.

De Belgische regisseur Fabrice du Welz gooit op dit ogenblik hoge ogen met zijn vierde langspeelfilm "Alleluia". De film werd geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en begin oktober werd "Alleluia" gelauwerd met de Gouden Méliès voor de beste Europese fantastische film in Sitgès in Spanje. "Alleluia" wordt vanaf volgende week in de Belgische bioscopen verwacht.

Fabrice du Welz maakt binnenkort net als Michael Roskam de overstap naar de VS om een nieuw hoofdstuk in zijn carrière aan te snijden. De cineast gaat "Message for the king" verfilmen.

"Message for the king" wordt een detectivefilm in de lijn van "Point blank" van John Boorman en "The French connection". De hoofdrol wordt vertolkt door Chadwick Boseman, die eerder James Brown vertolkte in "Get on up".

De film vertelt het verhaal van Jacob King die naar Los Angeles reist om zijn spoorloze zus te zoeken. Al snel wordt duidelijk dat ze overleden is en King gaat op zoek naar antwoorden.