Crombez en Van Overtveldt alsnog collega's... aan de universiteit

Gewezen staatssecretaris John Crombez wordt professor Publieke Financiën aan de UHasselt. Dat meldt Het Belang van Limburg. Het SP.A-kopstuk wordt daar een collega van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) en van senator Lode Vereeck (Open VLD).

Op maandag 17 november geeft Crombez zijn eerste les aan de masterstudenten toegepaste economische wetenschappen (TEW) op de UHasselt. Dat vak zal hij samen met senator Vereeck doceren. Crombez is doctor in de economische wetenschappen en geeft al les aan de Hogeschool Gent.

Crombez komt aan de UHasselt ook federaal minister van Financiën Van Overtveldt tegen. Die is sinds 2012 deeltijds professor economie aan de UHasselt. Hij doceert het vak macro-economisch beleid in het derde jaar bachelor TEW.

Hoewel de SP.A de komende jaren zowel Vlaams als federaal naar de oppositiebanken is verwezen, zijn Crombez en Van Overtveldt op deze manier alsnog collega's.