Electrawinds verdeeld onder vrienden

Een van de laatste grote brokken van het geïmplodeerde groenestroombedrijf Electrawinds is verkocht. Aandeelhouder en ex-bestuurder Betrand Bornhauser neemt alle biomassa-activiteiten over. Dat schrijft De Tijd woensdag. De precieze overnameprijs is niet bekend. Bij Electrawinds klinkt het dat de schuld met 18,5 miljoen euro zakt door deze transactie.

De ontmanteling van het Oostendse groenestroombedrijf Electrawinds gaat de laatste fase in. Nadat eerder dit jaar het overgrote deel van de windenergieportefeuille in handen was gekomen van de Luikse intercommunale Tecteo (Nethys) rond de socialist Stéphane Moreau, stapt Electrawinds nu uit de biomassa.

Het bedrijf van ondernemer Luc Desender (foto) verkoopt de volledige divisie "vloeibare biomassa" aan Biopower Holding, een vehikel rond de afvalbaron Bertrand Bornhauser. Dat net Bornhauser de overnemer wordt, is volgens De Tijd geen toeval. De Zwitser is al jaren kind aan huis bij Electrawinds en een intimus van oprichter Luc Desender. Bornhauser hielp jaren geleden mee de biomassa-activiteiten van Electrawinds uitbouwen.