Hamas eist aanslag in Jeruzalem op

De Palestijnse verzetsorganisatie Hamas heeft de aanslag in Jeruzalem, waarbij een automobilist inreed op een groepje voorbijgangers, opgeëist. De bestuurder van de auto werd door de politie doodgeschoten nadat hij ook de voorbijgangers met een ijzeren staaf te lijf was gegaan. Een persoon kwam daarbij om het leven, een tiental anderen raakten gewond.

Een 38-jarige Palestijn die nog maar net uit de gevangenis was vrijgelaten, zou volgens de politie achter de aanslag zitten. Hamas liet ook al weten dat de man lid was van hun groepering.

Precies twee weken geleden was er in Oost-Jeruzalem een gelijkaardige aanslag. Toen reed een man, ook een Palestijn, met zijn auto in op mensen die aan een tramhalte stonden te wachten. Daarbij werd een baby gedood en raakten acht mensen gewond. De bestuurder schoot zichzelf toen neer.

Eerder op de dag waren er opnieuw rellen uitgebroken op de Tempelberg, en de heilige plaats werd kort voor het incident met de auto afgesloten.