Jongeren betogen tegen besparingen

In verschillende Vlaamse steden, Antwerpen, Gent, Hasselt en Leuven, en in Brussel hebben jongeren aan de vooravond van de nationale betoging vanavond al gemanifesteerd tegen de geplande besparingen, met name in het onderwijs en in de jeugdwerking, en tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld aan de universiteiten.
In Brussel hielden de studenten een fakkeltocht.

De jongeren, telkens zo'n 150 tot 200, hielden een fakkeltocht en sommige betogers namen ook de besparingen in het algemeen op de korrel, en er liepen ook vakbondsmilitanten mee met de jongeren.

In Brussel wordt 24 uur lang het Anneessensplein, in het centrum van de stad, bezet door militanten van jongerenvakbonden en andere jongerenorganisaties. Ook deze actie is gericht tegen het besparingsbeleid van de verschillende regeringen.

Enkele tientallen mensen hebben zich in de loop van de avond verzameld op het plein.