Koning Albert weer geopereerd

Koning Albert is weer geopereerd aan letsels op zijn voorhoofd en op de hoofdhuid. Dat meldt het Paleis. "Het ging over letsels gelijkaardig aan deze die al eerder op de neus en de hoofdhuid werden behandeld." De operatie vond maandag plaats in de Brusselse Cliniques Universitaires Saint-Luc.

"Koning Albert is de hele dag met koningin Paola in het ziekenhuis gebleven en was in de vooravond van dezelfde dag terug op het Kasteel Belvedère. De operatie heeft onder volledige narcose plaatsgevonden en is goed verlopen", aldus het paleis.

De koning, die vorig jaar de fakkel doorgaf aan zijn zoon Filip, zal nu volgens het Paleis "een rust- en herstelperiode in acht moeten nemen".

De 80-jarige koning werd in juli al geopereerd om een "basocellulair epithelioma" op zijn hoofdhuid te verwijderen, een traag groeiende huidtumor die voorkomt in zones die het vaakst worden blootgesteld aan de zon. In 2011 werd hij al voor een gelijkaardig letsel aan zijn neus geopereerd.