Lanoye, Hertmans en Mortier steunen betogers

Tom Lanoye, Stefan Hertmans en Erwin Mortier steunen morgen op hún manier de betogers in Brussel. Normaal gesproken zouden ze het op de Boekenbeurs in Antwerpen hebben over de Eerste Wereldoorlog, maar ze gooien hun programma om en gaan debatteren over de huidige bestuurscultuur.

De drie auteurs waren uitgenodigd om tijdens de jaarlijkse Knack-dag op de Boekenbeurs te praten over de Eerste Wereldoorlog en de verhalen die die heeft voortgebracht. Maar "de actualiteit voert ons naar andere paden", zeggen ze in een open brief. "Wij willen de gelegenheid te baat nemen om onze uitdrukkelijke steun uit te spreken voor de geplande protestacties van diezelfde dag en van de daaropvolgende maand."

Lanoye, Hertmans en Mortier hadden ook zelf naar Brussel kunnen gaan om te betogen, maar het lijkt hen als schrijvers zinniger om op de Boekenbeurs "een stevige gedachtewisseling op te zetten over de huidige bestuurscultuur, en dat zowel sociaal als ideologisch". Als schrijvers zullen ze vanzelfsprekend ingaan op de geplande cultuurpolitiek.

Het debat met de drie schrijvers wordt morgen vanaf 14.30 uur ook live gestreamd op Knack.be.