Waar heeft Kim Jong-un zijn wandelstok gelaten?

Kim Jong-un stapt opnieuw fluks en zonder wandelstok door het leven. Dat moet tenminste blijken uit foto's die de grootste krant van Noord-Korea heeft gepubliceerd. Zijn gezondheidstoestand is de jongste tijd voorwerp van discussie nadat hij veertig dagen van het toneel was verdwenen. Op het internet circuleert overigens nog een andere, opmerkelijke foto van de Noord-Koreaanse leider.

Kim die lacht en flink in de handen klapt met een indrukwekkende schare soldaten in de achtergrond. Die foto's heeft de grootste krant van Noord-Korea Rodong Sinmun vandaag gepubliceerd.

Opmerkelijk: nergens op de foto's valt de wandelstok van Kim te bespeuren. Halfweg vorige maand bediende hij zich nog van het hulpstuk toen hij plots weer opdook nadat hij liefst 40 dagen van het toneel was verdwenen. Zijn lange afwezigheid leidde toen tot de wildste speculaties over zijn lot.

Ook nu blijft het onduidelijk waarom hij zo lang uit de media verdween, vervolgens met een wandelstok stapte en die nu weer achterwege laat. Officieel was hij een tijd inactief na een operatie aan de enkel. Kwatongen beweren dat hij last heeft van jicht en heupproblemen, al dan niet ten gevolge van overgewicht.

Knuffeldieren

Op het internet circuleert de jongste dagen nog een andere, opmerkelijke foto van Kim Jong-un. Een tijd terug heeft hij naar verluidt een bezoek gebracht aan een weeshuis (toen nog mét wandelstok). Daarvan zijn verschillende foto's verschenen waarvan één het voorwerp van spot vormt op menig sociaalnetwerksite.

Bron van internationaal jolijt zijn twee knuffeldieren in de hoek van een kamer waar de leider met een sigaret in de hand stapelbedden inspecteert. De pluizige vrienden staan in een nogal suggestieve pose opgesteld. Bovendien knipoogt het ene dier, wat in deze context de zogenoemde "photobomb" compleet maakt.