"Samson & Gert" komen na 10 jaar met nieuwe afleveringen

De reeks "Samson & Gert" komt nog dit jaar met nieuwe afleveringen op Ketnet. Dat heeft de kinderzender en productiehuis Studio 100 bekendgemaakt. De 15 afleveringen van 12 minuten zullen zich volledig in de sfeer van de kerstperiode afspelen.

Naast de pratende viervoeter en zijn baasje zullen ook Van Leemhuyzen (Walter Baele), Alberto ofwel "meneer Spaghetti" (Koen Crucke) en de Burgemeester (Walter De Donder) in de nieuwe reeks te zien zijn. Zij trekken met z'n allen naar de Ardennen om daar de feestdagen te vieren.

Opvallend: de nieuwe afleveringen zullen zich niet in het vertrouwde en alombekende decor afspelen. "We gaan alles opnemen in een gloednieuw en gethematiseerd decor", zegt Gert Verhulst in een persbericht. "We kijken er enorm naaruit om na bijna 10 jaar opnieuw de studio in te duiken om nieuwe afleveringen van "Samson & Gert" op te nemen."

"Bij Ketnet zetten we niet alleen in op nieuwe programma’s en formats, maar we houden ook onze "klassiekers" in ere", zegt Wouter Quartier, netmanager van Ketnet. "Samson en Gert zijn Ketnet-helden buiten categorie, bijna zoals de Sint. Hele generaties zijn met hen opgegroeid. We kijken met z'n allen dan ook uit naar de nieuwe afleveringen."

De nieuwe afleveringen zijn vanaf donderdag 11 december te zien op Ketnet.