"Streamingdiensten zijn geweldige manier om publiek te bereiken"

U2-kopman Bono is een hevige voorstander van muziekstreamingdiensten als Spotify. Dat zegt hij nadat er hier en daar kritiek is gekomen op de diensten. "Het is een geweldige manier om publiek te bereiken", vindt hij.
AP2013

De kritiek van artiesten op diensten als Spotify is niet nieuw. De kritikasters vinden vooral dat ze te weinig geld krijgen voor hun muziek. Zo ook de Amerikaanse zangeres Taylor Swift, die begin deze week Spotify openlijk de rug toekeerde door al haar muziek eraf te halen.

Iets wat Bono van U2 alleszins niet zal doen. Nochtans kreeg zijn muziekgroep onlangs de wind van voren toen hun nieuwe album -"Song of innocence"- integraal in de muziekbibliotheek van iTunesgebruikers was verschenen. Dat initiatief werd niet gesmaakt door heel wat gebruikers van het programma. Even later volgden excuses.