"Waiting for August" maakt kans op Europese Oscar

De documentaire "Waiting for August" van de Roemeens-Vlaamse regisseur Teodora Ana Mihai heeft een nominatie in de wacht gesleept voor de Europese Filmprijs voor beste documentaire. De film loopt vanaf deze week in een aantal bioscopen in België.

"Waiting for August" is het debuut van de Roemeens-Vlaamse regisseur Teodora Ana Mihai. De documentaire vertelt het verhaal van een 15-jarig meisje die de zorg over zes broers en zussen op zich neemt terwijl hun moeder de kost verdient in Italië.

De documentaire kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Eind oktober beleefde "Waiting for August" zijn Belgische première op Film Fest Gent.

De voorbije maanden heeft de documentaire verschillende internationale prijzen gewonnen. de film werd onder meer bekroond in Hot Springs in de VS en in Australië. "Waiting for August" is een van de zes genomineerde films voor de European Film Awards. Die worden uitgereikt op 13 december in Riga.