Brian De Palma zet zijn zinnen op remake "Alzheimer"

De Amerikaanse regisseur Brian De Palma is al een tijd op zoek naar een project dat hij kan realiseren met acteur Al Pacino. Nu een project met HBO is afgevoerd, overweegt hij een remake van "De zaak Alzheimer". De onderhandelingen over de rechten zijn nog in een vroeg stadium.

Brian De Palma en Al Pacino zijn allebei 74 jaar oud. De regisseur en de acteur gooiden in het verleden hoge ogen met hun films "Scarface" (1983) en "Carlito's way" (1993). De voorbije maanden maakten ze er geen geheim van dat ze graag nog eens willen samenwerken.

Tijdens de zomer werkten ze aan "Happy valley", een project voor betaalzender HBO over het Penn State scandal uit 2011. Een film of serie over het seksueel misbruik van een American football-trainer werd door HBO afgevoerd in september.

De Palma en Pacino zouden nu hun zinnen gezet hebben op een remake van "De zaak Alzheimer" van Erik Van Looy. De film werd in 2005 uitgebracht in de VS als "The memory of a killer" en groeide uit tot een van de best bekeken Belgische films in de VS.

Productiehuis Releativity International is onderhandelingen opgestart om een film gebaseerd op "De zaak Alzheimer" te maken. De onderhandelingen zitten nog in een vroeg stadium en het is nog niet zeker of de nieuwe film met De Palma en Pacino er komt.