Dienstverlening De Lijn rest van de avond verstoord, NMBS-drukte beheersbaar

Wie vanavond nog rekent op vervoersmaatschappij De Lijn moet rekening houden met een verstoorde dienstverlening. De NMBS tekent beperkte vertragingen op nu heel wat betogers met de trein terug naar huis keren. De avondspits op de weg verloopt normaal.

De Lijn

  • West-Vlaanderen: vanavond rijden er zo goed als geen kusttrams meer, meldt De Lijn. Op de avondlijnen in Oostende en Brugge zal de helft van de bussen rijden.
  • Oost-Vlaanderen: In Gent zal het openbaar vervoer na 21 uur volledig stilvallen. Ook het nachtnet zal niet rijden. Elders in de provincie rijdt de helft tot twee derde van de bussen.
  • Antwerpen: grote hinder in de hele provincie. Op het Antwerpse stadsnet rijdt een derde van de bussen en trams. Ten noorden van de stad Antwerpen, in de regio Mechelen en de regio Turnhout rijdt ongeveer twee derde van de bussen.
  • Limburg: twee derde van de chauffeurs is uitgereden. De dienstverlening is verstoord in de hele provincie.
  • Vlaams-Brabant: In de regio Leuven rijdt een bus op drie niet, vooral op de stadslijnen. In de regio Dilbeek is er grote hinder op de lijnen van en naar Brussel: minder dan een bus op vijf rijdt. In regio Grimbergen rijdt driekwart van de bussen.

Voor meer informatie kunt u terecht op deze site.

NMBS

Op dit moment keren heel wat betogers met de trein terug naar huis.  De NMBS heeft daarvoor extra treinen ingelegd. "Het is zeer druk omdat de betogers de trein nemen met de gewone pendelaars, maar de toestand is wel beheersbaar", meldt de NMBS.

Er zijn weinig tot geen afgeschafte treinen, maar wel vertragingen van 5 tot 20 minuten. Van eventuele onrusten op de trein heeft de NMBS voorlopig geen weet.

Avondspits

Op de snelwegen rond Brussel en op de meeste wegen van de hoofdstad verloopt de avondspits na de nationale betoging normaal. Dat meldt Verkeerscentrum Vlaanderen.

Verkeersproblemen door de betoging zijn er in de hoofdstad vooral nog op de zuidelijke kleine ring, waar onder andere tunnels gesloten zijn.