Oud-premier Di Rupo valt beleid opvolger aan

Ook oud-premier Elio Di Rupo stapte vandaag mee in de betoging in Brussel. Daarmee legt hij zich niet neer bij de ongeschreven wet dat voormalige regeringsleiders een hele tijd stilte in acht nemen vooraleer ze zich weer politiek te manifesteren. "Het is niet normaal dat de maatregelen op de rug van de werknemers en van de gepensioneerden genomen worden", zei Di Rupo. Laurette Onkelinx, vandaag fractieleider in de Kamer maar de afgelopen vijftien jaar vicepremier, hekelde het "sociaal bloedbad" van de regering-Michel.

"Ik deel de bezorgdheid van de mensen. De maatregelen van de regering zijn onrechtvaardig en onevenwichtig", aldus Di Rupo. "Het is volgens mij niet normaal dat de maatregelen op de rug van de werknemers en van de gepensioneerden genomen worden. Mijn plaats, als voorzitter van de PS, is hier tussen de mensen."

Laurette Onkelinx, die al snel na de verkiezingen haar rol als fractieleider in de Kamer ter harte nam, trok ook tijdens de betoging fel van leer tegen de besparingsmaatregelen van de regering-Michel. "Deze beslissing is een belangrijk signaal om te tonen dat er wel degelijk alternatieven zijn", klonk het.

"Deze regering zet duidelijk in op de grote ondernemingen en de grote vermogens", voegde ze eraan toe. "Men laat de werknemers, de gepensioneerden links liggen. Het kan veel rechtvaardiger, men moet stoppen met dit sociaal bloedbad."