Treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid verloopt opnieuw normaal

Het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid verloopt opnieuw normaal. De schade als gevolg van de brand van woensdagavond is sinds 01.40 uur deze nacht hersteld en alle sporen zijn opnieuw vrijgegeven. Dat meldt Thomas Baeken van infrastructuurbeheerder Infrabel.

Door de brand lag het treinverkeer op de Brusselse as woensdagavond een tijdlang stil. Rond 21.00 uur kon het treinverkeer er opnieuw over vier van de zes sporen. Nu zijn dus alle sporen weer vrij. 

De brandweer kreeg de brand in het station Brussel-Centraal snel onder controle. Het station werd eerder op de avond ontruimd, nadat reizigers smeulende kabels hadden opgemerkt op een perron.

Infrabel heeft de hele nacht doorgewerkt om de sporen te herstellen voor de ochtendspits. Er worden vandaag duizenden vakbondsmilitanten verwacht in Brussel voor een grote betoging. Velen van hen komen met de trein.