Zocht drummer van AC/DC huurmoordenaar ?

De Australische drummer Phil Rudd is in Nieuw-Zeeland door de politie opgepakt in zijn woning in Tauranga. De drummer van AC/DC wordt beschuldigd van het bezit van drugs en het ondernemen van een poging om een huurmoordenaar te engageren. De 60-jarige muzikant zou een poging hebben ondernomen om twee mensen om te laten brengen.

Phil Rudd is donderdagochtend uit zijn bed gelicht door de politie van Taurango in Nieuw-Zeeland. De Australische muzikant woont al decennia in Nieuw-Zeeland en heeft er onder meer een restaurant.

Phil Rudd wordt verdacht van een poging om een huurmoordenaar in te zetten. Bij de huiszoeking werd drugs gevonden.

De 60-jarige Rudd is nadien voor de rechter verschenen en onder verschillende voorwaarden vrijgelaten na het betalen van een borgtocht. Als hij veroordeeld wordt voor de feiten, kan hij tien jaar cel krijgen.

Phil Rudd was lid van AC/DC tijdens de eerste grote successen van de band met zanger Bon Scott. Na de dood van Bon Scott in 1980 raakte Rudd op de dool en begon hij drugs te gebruiken. In 1983 werd hij uit de band gezet na een conflict met Malcolm Young. In 1994 werd hij opnieuw aangenomen als drummer bij de populaire hardrockband.