"Geen sporen van drugs of alcohol in bloed Robin Williams"

Robin Williams pleegde geen zelfmoord door een overdosis drugs of alcohol te nemen. Dat blijkt uit de eindconclusie van het onderzoek naar de dood van de steracteur, aldus de politie. De speurders concluderen dat de doodsoorzaak "verstikking door ophanging" is.
AP2009

Het onderzoek nam bijna drie maanden in beslag en er werd geen enkel spoor van alcohol of drugs aangetroffen. De doodsoorzaak van de acteur is dus vermoedelijk "verstikking door ophanging", staat te lezen op de site van de politie van Marin County.

Robin Williams werd op 11 augustus dood aangetroffen in zijn woning in Tiburon. Hij kampte met een zware depressie en had ook de ziekte van Parkinson ontwikkeld, zo verklaarde zijn vrouw Susan Schneider. De dood van de getalenteerde acteur die gedurende zijn loopbaan miljoenen mensen deed lachen, schokte de hele wereld.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.