"The hunger games" wordt theatervoorstelling

In Londen wordt een theater gebouwd waar de voorstellingen gebaseerd op "The hunger games" opgevoerd zullen worden. De films op basis van de boeken van Suzanne Collins waren de voorbije jaren stuk voor stuk kaskrakers. De filmmaatschappij Lionsgate ziet nu brood in een theatervoorstelling op basis van "The hunger games".

De Amerikaanse filmmaatschappij Lionsgate heeft een overeenkomst met het Nederlandse Imagine Nation gesloten voor de productie van een theatervoorstelling op basis van de lucratieve "The hunger games"-franchise.

De films op basis van de boeken van Suzanne Collins hebben de voorbije jaren veel geld opgebracht. Binnenkort verschijnt de derde film op basis van "The hunger games" in de bioscoop.

Naast het Wembley Stadion in Londen wordt een nieuw theatergebouw opgetrokken waar de voorstelling in plaats zal vinden. In 2016 zou de voorstelling in première gaan.

"De boeken van Suzanne Collins hebben een complexe gelaagdheid waarvoor het theater een heel geschikt medium is", meldt producer Robin de Levita. Het is de bedoeling dat het stuk ook op wereldtournee gaat.