"Toy story 4" komt in 2017 in de zalen

Er komt een vierde deel in de succesvolle "Toy story"-reeks. Dat heeft producent Disney aangekondigd. "Toy story 4" zal in de zomer van 2017 in de bioscoop verschijnen.
Een beeld uit "Toy story 3".

John Lasseter, die de eerste twee "Toy story"-films regisseerde, zal instaan voor de regie van de nieuwe prent. "We houden zo veel van deze personages dat ze als familie voor ons zijn", zegt Lasseter in een mededeling. "We willen niets met hen doen tenzij het evenaart of overstijgt wat er al geweest is." De voorlopige releasedatum is 16 juni 2017.

Het vorige deel in de reeks, "Toy story 3", kwam uit in 2010 en werd de meest succesvolle animatiefilm aller tijden. Tot het kassucces "Frozen" die titel eerder dit jaar overnam. In de laatste "Toy story"-film geeft Andy zijn speelgoed weg omdat hij gaat studeren. Hoe het verhaal rond cowboy Woody en astronaut Buzz zal voortgaan, is nog niet bekend.

"Toy story" was in 1995 de eerste langspeelfilm van de Pixar-animatiestudio, die later werd overgenomen door Disney. De film werd een groot succes en Pixar was gelanceerd. De reeks is dus erg belangrijk voor de studio. In alle vorige delen worden de stemmen van de hoofdpersonages Woody en Buzz ingesproken door Tom Hanks en Tim Allen. Naar alle waarschijnlijkheid zal dat ook nu zo zijn.