"Woesten" van Kris Van Steenberge wordt verfilmd

Productiehuis Ciné Cri De Coeur heeft de filmrechten verworven over "Woesten" van Kris Van Steenberge. Dat meldt uitgeverij Vrijdag. De debuutroman van Van Steenberge werd de voorbije weken gelauwerd met de Debuutprijs en de juryprijs De Bronzen Uil.
COPYRIGHT, 2005

"Woesten" speelt zich af tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog en vertelt het verhaal van Naamloos, een misvormde en daarom door de samenleving uitgestoten man, en zijn broer, de populaire Valentijn.

Van Steenberge won met het boek niet alleen de Debuutprijs 2014, maar ook de publieksprijs en de juryprijs van De Bronzen Uil 2014. Er zijn tot nu toe 12.000 exemplaren verkocht van "Woesten".

Ondertussen loopt ook een veiling op de Duitse vertaling van het boek; in de loop van volgende week wordt bekend welke uitgever de rechten definitief verworven zal hebben.