Aanklacht tegen drummer AC/DC ingetrokken

AC/DC-drummer Phil Rudd wordt niet langer verdacht van een poging tot het inschakelen van een huurmoordenaar. Volgens de openbare aanklager is er namelijk onvoldoende bewijs. De muzikant wordt wel nog vervolgd voor doodsbedreigingen en drugsbezit.

De 60-jarige drummer werd gisteren in Nieuw-Zeeland gearresteerd. Hij werd  verdacht van een poging om een huurmoordenaar in te zetten. Het parket in de stad Tauranga oordeelde echter dat er onvoldoende bewijs is, zegt Rudds advocaat Paul Mabey. Het parket bevestigt dat het de muzikant niet langer vervolgt.

Wel blijft het parket Rudd vervolgen voor doodsbedreigingen. Hij riskeert daardoor een maximale gevangenisstraf van zeven jaar. Ook moet hij zich nog steeds verantwoorden voor het bezit van methamfetamine en cannabis.

Rudd werd op borgtocht vrijgelaten maar mag Tauranga niet verlaten. Eind november moet hij opnieuw voor de rechter verschijnen.

De andere leden van de Australische rockgroep lieten gisteren weten dat de arrestatie van hun drummer geen gevolgen zal hebben voor hun nieuwe album of voor hun tour van volgend jaar.