Bendeleden bekennen massamoord op verdwenen Mexicaanse studenten

In Mexico hebben leden van een misdaadbende de massamoord bekend op 43 Mexicaanse studenten. De studenten waren sinds eind september vermist. Volgens de openbare aanklager werden ze levend verbrand en zijn hun lichaamsresten daarna in een rivier gegooid. In de zaak zijn al meer dan 70 mensen aangehouden.

De zaak van de verdwenen studenten houdt Mexico al weken in de greep. De jongeren kwamen op 26 september betogen in de stad Iguala toen de politie plots het vuur op hen opende. Daarbij kwamen 6 studenten om, 43 anderen "verdwenen".

Drie gangsters hebben nu bekentenissen afgelegd. De openbare aanklager spaarde de details niet. Zo zouden de studenten in de buurt van een stortplaats op een hoop autobanden zijn gegooid waarna de gangsters hen in brand hebben gestoken, sommige studenten leefden nog. Daarna werden de lichaamsresten in de rivier gegooid. Het wordt erg moeilijk om DNA-onderzoek op die resten uit te voeren, zei de aanklager nog.

Begin deze week werden de burgemeester van Iguala en diens vrouw aangehouden nadat ze op de vlucht waren geslagen. De burgemeester zou de politie de opdracht hebben gegeven om de studenten aan te pakken, zodat die een toespraak van zijn vrouw niet zouden verstoren. Daarna zou de politie de studenten hebben overgedragen aan een drugskartel dat banden zou hebben met de familie van de burgemeester. In de zaak zijn ook  tientallen agenten en bendeleden opgepakt.