Daniël Termont vice-voorzitter Eurocities

De Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) is verkozen tot vice-voorzitter van het Europees stedennetwerk Eurocities. Dat meldt het Gentse stadsbestuur.

Termont neemt komend jaar samen met voorzitter Johanna Roland, de burgemeester van Nantes, de politieke leiding van het netwerk. "Ik blijf er rotsvast van overtuigd dat de toekomst van Europa in en door de steden zal worden gemaakt, niet door de natiestaten", zegt hij.

"Daarom is het belangrijk om binnen Eurocities kennis te delen en de krachten te bundelen. Alleen op die manier kunnen we de uitdagingen voor de steden hoog op de Europese agenda krijgen en wegen op de besluitvorming. Gent besturen doe je niet alleen vanuit het stadhuis: het is ook mijn taak om ervoor te zorgen dat Europa onze plannen blijft ondersteunen."

Eurocities is het netwerk van ruim 130 (middel)grote steden in Europa waarbinnen burgemeesters, schepenen en ambtenaren hun kennis delen over stedelijke vraagstukken. De steden gaan samen coalities aan en proberen te wegen op de Europese politieke agenda.