Extra jobs op regionale luchthavens door extra vluchten

Luchtvaartmaatschappij JetairFly legt vanaf april volgend jaar extra vluchten in vanuit de regionale luchthavens van Oostende en Antwerpen. Volgens JetairFly betekent dat in beide luchthavens telkens 100 extra jobs, direct en indirect.
ImageGlobe

JetairFly is de op een na grootste luchtvaartmaatschappij van het land en heeft een vloot van 23 vliegtuigen. Volgend jaar breidt ze haar capaciteit op de luchthaven van Oostende uit met 30 procent: extra vluchten op vijf bestaande bestemmingen en een nieuwe lijndienst naar Barcelona. Ook in Antwerpen wordt er fors uitgebreid, met Berlijn, Milaan en Barcelona als nieuwe bestemmingen: daardoor zal het aantal passagiers in Antwerpen zowat verdubbelen.

"Onze activiteit vanop regionale luchthavens is een van de elementen waarmee wij ons willen onderscheiden", zegt Hans Vanhaelemeersch van JetairFly tegen Jobat. "Vertrekken vanop een kleinere luchthaven betekent meer comfort en minder stress, omdat het er nu eenmaal minder druk is."

“Bovendien zorgt dit voor bijkomende directe en indirecte tewerkstelling in en bij de luchthaven, bijvoorbeeld ook bij handelaars op en toeleveranciers van de luchthavens", zegt Vanhaelemeersch. Hij heeft het over 100 extra banen in beide regionale luchthavens.