Gert Verhulst: "Er gaat iets bijzonders gebeuren met de bel"

Dat er na 10 jaar nieuwe afleveringen komen van "Samson & Gert", maakte gisteren heel wat reacties los. "Het is redelijk overrompelend", zegt Gert Verhulst op radiozender MNM. En hij licht meteen een tipje van de sluier op.

"Samson & Gert" is een instituut en voor veel Vlamingen intussen jeugdsentiment. Dat er nieuwe afleveringen komen, maakt dan ook heel wat los. "Redelijk overrompelend", vindt Gert Verhulst het allemaal. "Ik dacht: we maken een paar afleveringen en de mensen gaan dat wel leuk vinden. Maar ik had dat niet verwacht dat er zo veel reactie zou komen, zelfs vanuit Nederland bellen de radio en de kranten. Het is fantastisch natuurlijk."

Naast Gert en Samson zullen ook Van Leemhuyzen (Walter Baele), Alberto ofwel "meneer Spaghetti" (Koen Crucke) en de Burgemeester (Walter De Donder) in de nieuwe reeks te zien zijn. Zij trekken met z'n allen naar de Ardennen om daar de feestdagen te vieren. Andere acteurs of personages komen er niet. "We houden het bij de kern van de zaak. Ik vond dat het leukste."

Dus ook geen Marlèneke, de mysterieuze vrouw waar Gert een oogje op heeft, maar die nooit te zien is? "De bungalow is groot genoeg. Als er niets tussenkomt, gaat ze mee. Maar ja, je kent ze", zegt Verhulst. En doet de bel het in de nieuwe reeks wel? "Onze bel werkt voorlopig ja. Maar je moet zeker naar de eerste aflevering kijken. Er gaat iets bijzonders met de bel gebeuren. Dat kon niet uitblijven natuurlijk."

De 15 afleveringen van 12 minuten zullen worden uitgezonden op Ketnet in de kerstperiode.