Lollapalooza organiseert festival in Berlijn

Lollapalooza, een van de grootste Amerikaanse muziekfestivals, komt naar Europa. Op 12 en 13 september zal in de Duitse hoofdstad Lollapalooza Berlijn plaatsvinden. Het is het eerste jaarlijkse evenement dat de Amerikanen in Europa organiseren.
AP2014
Lollapalooza in Chicago vorig jaar.

De locatie voor het festival wordt de voormalige Tempelhof-luchthaven. Die is sinds 2008 gesloten voor het luchtverkeer en doet nu dienst als stadspark en locatie voor evenementen. Op meer details, zoals de headliners en de ticketprijzen, zal het nog even wachten zijn.

William Morris, het agentschap dat samen met concertpromotor C3 Presents Lollapalooza organiseert, doet voor het Berlijnse festival een beroep op de medewerking van het Britse Festival Republic, dat in Engeland het dubbelfestival Reading-Leeds organiseert.

Lollapalooza werd opgericht in 1991 door Perry Farrell, de frontman van rockband Jane's Addiction. De thuisbasis van het festival is Chicago, waar het elke festivaldag zo'n 100.000 bezoekers trekt. Er zijn dit jaar ook zusterfestivals in Santiago (Chili), Buenos Aires (Argentinië) en São Paulo (Brazilië).