Nieuwe reeks "Tabula rasa" te zien op de VRT

De nieuwe fictiereeks "Tabula rasa" van "Clan"-bedenkster Malin-Sarah Gozin en actrice Veerle Baetens zal te zien zijn op de VRT, en niet op VTM, zoals eerder was aangekondigd.
2013 Getty Images
Veerle Baetens schrijft mee aan het scenario van "Tabula rasa".

"Caviar (de producent, red.) heeft de reeks bij de VRT aangeboden", zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. "Wij zijn daarop ingegaan, want we vinden dit een project dat past bij Eén. We zijn er ons van bewust dat VTM in een eerder stadium bij het project betrokken was en we verwachten dat Caviar dat op een goede manier afwikkelt."

De nieuwe reeks zit nog in een zeer pril stadium, maar het zou gaan om een psychologische thriller. Het Vlaams Audiovisueel Fonds investeert 25.000 euro in het project van de drie scenaristen. Dat zijn Malin-Sarah Gozin ("Clan", "Connie & Clyde"), Christophe Dirickx ("Linkeroever", "De helaasheid der dingen") en Veerle Baetens. Voor haar is het de eerste keer dat ze als scenariste aan een project meewerkt. Wellicht zal ze ook een rol vertolken in de reeks.

"Tabula rasa" zit nog in de ontwikkelingsfase. "Het is dan niet zo ongebruikelijk dat projecten nog veranderen van zender", zegt Van Goethem. Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen wanneer de reeks op televisie komt.