Zware brand Mariembourg onder controle, bezoek koningspaar geannuleerd

De zware brand bij houtbedrijf Stabilame in de Naamse gemeente Mariembourg is onder controle, maar nog niet volledig geblust. Dat meldt de brandweer. Het geplande bezoek van koning Filip en koningin Mathilde over tien dagen wordt geannuleerd.

De brand brak om 4 uur vanochtend uit in de opslagplaats van een fabriek die houten paletten produceert. Een veertigtal brandweerlieden uit Couvin, Chimay, Florennes, Philippeville en Cerfontaine zijn, met hulp van de Civiele Bescherming, de brand gaan blussen. Er werden ook twee blushelikopters ingezet.

Volgens burgemeester Raymond Douniaux van Couvin ging een vijfde van het bedrijf in de vlammen op. De schade loopt op tot zeker 1,5 miljoen euro. De houtbewerkingsafdeling is wel gevrijwaard gebleven en het bedrijf zal zijn activiteiten voortzetten.

Het bezoek van de koning en de koningin wordt afgelast, maar het koningspaar ontmoet de familie Riche nog tijdens een rondetafel, zo liet het paleis vrijdag weten.