4 terreurverdachten gearresteerd in Londen

De Britse politie heeft vannacht vier terreurverdachten gearresteerd. Men vermoedt dat de mannen morgen een aanslag wilden plegen in Londen. In de Engelse hoofdstad vindt dan namelijk een grote herdenking voor de Eerste Wereldoorlog plaats.

De vier mannen zijn tussen 19 en 27 jaar oud en worden momenteel ondervraagd door de politie. Een van hen zou recent van uit Pakistan naar Groot-Brittannië zijn gekomen en zou er erg radicale ideeën op na houden.

"De aanhoudingen zouden voor velen een geruststelling zijn. In augustus al werd het nationale terreuralarm verhoogd. Scotland Yard waarschuwde toen al dat de politie in Groot-Brittannië een groot aantal mogelijke pistes van terroristische aanslagen op het Verenigd Koninkrijk in het vizier had", vertelt Anne-Marie Gilis vanuit Londen.

Morgen staat Remembrance Day op het programma in Londen. Daarbij worden alle slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog herdacht. "Dat de arrestaties tijdens de nacht zijn gebeurd, doet vermoeden dat er op het laatste nippertje nog belangrijke informatie is verkregen over een mogelijke terroristische aanslag", aldus Gilis.