"Deux jours, une nuit" twee keer genomineerd voor European Film Awards

De film "Deux jours, une nuit" van de Belgische regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne is twee keer genomineerd voor de European Film Awards. De film dingt mee naar een EFA in de categorie beste actrice en beste scenarist. Dat hebben de organisatoren op het Europees Filmfestival in Sevilla bekendgemaakt.

De broers Dardenne zijn zelf genomineerd als scenaristen van de film. Daarnaast is ook een nominatie weggelegd voor de Franse actrice Marion Cotillard, die de hoofdrol speelt in de film.

De meeste nominaties gaan evenwel naar de Poolse film "Ida", van regisseur Pawel Pawlikowski. Die prent dingt mee naar een EFA in de categorieën beste regisseur, beste film en beste scenarist. In de categorie beste actrice is "Ida" zelfs twee keer genomineerd: met Agata Kulesza en Agata Trzebuchowska.

De Russische film "Leviathan" van Andrey Zvyagintsev volgt met vier nominaties (beste film, beste regisseur, beste scenarist en beste acteur). Er zijn ook drie films die drie nominaties in de wacht hebben gesleept: "Nymphomaniac director's cut - Vol I & II" van Lars Von Trier, "Winter sleep" van Nuri Bilge Ceylan en "Locke" van Steven Knight.

De EFA's worden dit jaar uitgereikt op 13 december in de Letse hoofdstad Riga.