"Notarissen zullen tandje bijsteken voor woonbonus-aanvragen"

Vlaamse notarissen hebben de voorbije maanden tot een derde meer woonbonus-aanvragen binnengekregen. Dat schrijft De Tijd. "Wie nu nog een woonbonus wil aanvragen, is te laat", klinkt het bij de Federatie van Notarissen. Men zal wel nog een tandje bijsteken om zoveel mogelijk dossiers van september en oktober af te werken voor het jaareinde.

De nieuwe woonbonus treedt op 1 januari 2015 in werking. Wie dan een lening aangaat, zal fiscaal minder kunnen aftrekken dan wie vóór die datum een huis of appartement koopt. Concreet wil dat zeggen dat de authentieke akte van de woonlening voor 31 december bij de notaris getekend moet worden. 

De voorbije maanden kregen de notarissen al tot een derde meer dossiers binnen voor de aankoop van een woning. "De notarissen zullen een tandje bijsteken om een maximaal aantal van de dossiers die we hebben gekend in september en oktober, af te werken", zegt Bart Van Opstal van de Federatie voor Notarissen. "Wie nu nog een aanvraag wilde indienen, is wel te laat."

Aangezien de hervorming van de woonbonus al sinds juli werd aangekondigd, benadrukt de Vlaamse regering dat een extra overgangsperiode niet aan de orde is.