Burgemeester Termont ten grave gedragen in Gent

Op de Westerbegraafplaats in Gent is vanmiddag niemand minder dan burgemeester Daniël Termont (SP.A) begraven. De burgemeester speelde zichzelf in een begrafenisscène die werd opgenomen voor de film "Ghent in motion".

Een 200-tal vrijwillige figuranten maakten enkele uren vrij om erbij te kunnen zijn. Alle aanwezigen, onder wie ook enkele bekende koppen zoals de Gentse belleman en Pierke Pierlala, namen hun rol serieus en gingen voor de gelegenheid gekleed in zwarte rouwoutfits.

In "Ghent in motion" sterft de burgemeester van de stad. Het verhaal wil dat er een conflict is, waar Termont in tussenkomt. Daarbij komt hij om het leven. De makers wilden een soort staatsbegrafenis simuleren, compleet met omkadering door de politie en brandweer. De producenten lieten ook een speciale kist maken, waarin Termont plaatsnam.

De kortfilm krijgt subsidies van stad Gent: zo’n 15.000 euro uit het stadsmarketingfonds. Op het Lichtfestival, begin februari 2015, zou "Ghent in motion" voor het eerst moeten worden vertoond.

Meest gelezen