Ebolaprocedure in gang gezet, test blijkt negatief

Vanmorgen is de ebolaprocedure opnieuw in werking getreden. Dat heeft de FOD Volksgezondheid gemeld. Een hulpverlener die donderdag teruggekeerd was uit Guinee, ontwikkelde zaterdag koorts en werd opgenomen in het UZ Leuven. Een ebolatest was negatief, maar de patiënt blijft in isolatie tot maandag.
De patiënt blijft in isloatie in het UZ Leuven tot maandag.

De hulpverlener contacteerde, zoals de procedure het voorschrijft, onmiddellijk de hulporganisatie waarvoor hij werkt toen hij koorts kreeg. In overleg met de gezondheidsautoriteiten werd hij in Leuven opgenomen en voor verder onderzoek in isolatie gehouden.

Er werd een test uitgevoerd op malaria en ebola. Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen voerde de ebolatest uit en die bleek negatief.

"Uit voorzorg wordt de patiënt nog in isolatie gehouden tot maandag", zegt Volksgezondheid. "Dan zal zo nodig opnieuw een test worden uitgevoerd en als die negatief is, wordt de isolatie opgeheven."