Konvooi met leiders van Islamitische Staat gebombardeerd

De internationale coalitie tegen Islamitische Staat heeft in Mosul in Irak een konvooi met leiders van IS gebombardeerd. Dat heeft een woordvoerder van het Amerikaanse leger bekendgemaakt. Of ook de leider van IS, "kalief" Abu Bakr al-Bagdadi, erbij was, kon de woordvoerder niet bevestigen.
Of ook de leider van IS, al-Bagdadi, tot het konvooi behoorde, is niet duidelijk.

Volgens het Amerikaanse leger hebben toestellen van de coalitie vrijdagavond "een reeks luchtaanvallen uitgevoerd in Irak tegen wat gezien werd als een bijeenkomst van leiders van IS in de buurt van Mosul".

De operatie heeft een "konvooi bestaand uit tien bewapende vrachtwagens van IS" vernietigd, aldus het leger.

De woordvoerder van het leger heeft niet gezegd of het de Verenigde Staten zelf waren of andere leden van de coalitie die de aanvallen uitgevoerd hebben. Ook ons land maakt met zes F16's deel uit van de internationale coalitie tegen IS.