Leuk zijn op de bus kan rare gevolgen hebben

Shandrick Elodia begon zo'n zes jaar geleden als buschauffeur in Enschede. Mensen die chagrijnig instappen weer opvrolijken was zijn missie. Maar dat werd niet zo gesmaakt door de directie van de busmaatschappij.

De buschauffeur had een hoogst originele aanpak. “Are you ready for the ride of your life? Let’s do this!”, sprak hij net opgestapte passagiers toe. Daarop liet hij enkele bekende popnummers horen. 's Avonds stonden meer romantische nummers op het programma.

Die vrolijkheid “paste niet in het protocol” van de busmaatschappij, die hoogstens kan leven met een “goedemorgen” of “een fijne dag nog”. Elodia werd "niet meer opgeroepen", ontslagen dus. Dat werd niet geapprecieerd door veel reizigers; zij begonnen met een petitie op Facebook.

Enkele dagen geleden was Elodia te gast in de populaire talkshow RTL Late Night, op de commerciële zender RTL 4. Hij kreeg sindsdien veel jobaanbiedingen en steunbetuigingen. Er is dus nog hoop.

Bekijk hieronder de beelden uit RTL Late Night.

lees ook