Noord-Korea laat twee Amerikanen vrij

Noord-Korea heeft twee Amerikaanse gevangenen vrijgelaten. Ze keren naar huis terug onder begeleiding van de Amerikaanse directeur van de nationale inlichtingendienst. In Washington is er al positief gereageerd op de vrijlating.
Kenneth Bae zat sinds 2012 vast in Noord-Korea.

De ene man, Kenneth Bae is een missionaris die eind 2012 gearresteerd werd en veroordeeld tot 15 jaar werkkamp voor "misdaden tegen de staat.

De andere man, Matthew Miller (kleine foto), was Noord-Korea onder valse voorwendsels als toerist binnengereisd. Hij werd in april veroordeeld tot zes jaar werkkamp wegens spionage.

Washington heeft de directeur van de inlichtingendienst bedankt voor zijn inspanningen om de mannen vrij te krijgen, en ook de Zweedse regering. De VS hebben geen diplomatieke vertegenwoordiging in Noord-Korea en hun belangen worden behartigd door de Zweedse ambassade.