"Tommelein richt nieuw meldpunt op voor sociale fraude"

Staatssecretaris voor Fraudebestrijding, Bart Tommelein (Open VLD) zou een nieuw meldpunt voor sociale fraude oprichten. Bij dat meldpunt zou de identiteit van de "verklikker" steeds bekend zijn. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Tommelein zelf wilde het nieuws nog niet bevestigen.

Tommelein zou een eind willen maken aan het anoniem verklikken van sociale fraude. "Sinds ik de eed aflegde als staatssecretaris voor Fraudebestrijding, word ik overspoeld met meldingen van fraude. Meestal gaat het om compleet anonieme klachten. Blijkbaar wordt daar soms gevolg aan gegeven en soms niet. Een regeling is er echter niet, daar wil ik verandering in brengen", zegt Tommelein in de krant. 

Bij dat nieuwe meldpunt zou de identiteit van de "verklikker" steeds bekend zijn. Dat zou echter niet betekenen dat de fraudeur te weten komt wie hem of haar verklikt heeft. Wie onterecht iemand verklikt, zou zo wel zelf vervolgd kunnen worden.

Tommelein zelf wenste het nieuws nog niet te bevestigen.

Meest gelezen