Berging wrakstukken vlucht MH17 is uitgesteld

De berging van de wrakstukken van vlucht MH17 in Oekraïne is uitgesteld. Verwacht was dat de bergers morgen zouden beginnen, maar het plaatselijke ministerie van Noodsituaties zegt dat de berging wordt uitgesteld. Het ministerie is in handen van de separatisten in Oost-Oekraïne.
A2014

Het is niet duidelijk waarom de berging is uitgesteld. Mogelijk is het rampgebied niet veilig genoeg; er wordt nog altijd gevochten in de omgeving.

Een nieuwe datum voor het begin van de berging is er niet. Elke dag wordt opnieuw bekeken of het veilig genoeg is voor onderzoekers om naar het gebied te gaan.

Het is de bedoeling dat wrakstukken van het vliegtuig na het bergen overgebracht worden naar Nederland voor onderzoek. Tot nog toe zijn er alleen stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen van de inzittenden geborgen.