Donetsk opgeschrikt door hevige artilleriegevechten

In Donetsk, in het oosten van Oekraïne, zijn vannacht hevige artilleriegevechten uitgebroken. Dat hebben journalisten van het Franse persagentschap AFP ter plaatse vastgesteld. Rond 2 uur plaatselijke tijd waren in de buurt van het centrum schoten te horen, die ook in de uren daarna verder aanhielden.

Het zou gaan om de hevigste strijdgevechten sinds het staakt-het-vuren dat op 5 september in het Wit-Russische Minsk werd overeengekomen.

Ook gisteren had de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) nog een aanzienlijke versterking in Donetsk gesignaleerd aan rebellenzijde, in de vorm van veertig tanks en een twintigtal vrachtwagens (foto) die kanonnen vervoerden.

Als gevolg van het uitgaansverbod in Donetsk, tussen 23 uur en 6 uur plaatselijke tijd, is het niet duidelijk welke schade de gevechten hebben aangericht.