Jambon roept ABVV op mee te werken bij zoektocht relschoppers

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) roep de socialistische vakbond ABVV op om mee te werken met het parket om de relschoppers van na de betoging van vorige donderdag te kunnen identificeren. Gisteren gaf BTB-­ABVV­-topman Marc Loridan aan dat hij niet echt bereid was om namen van mogelijke relschoppers door te geven aan het gerecht. Het ACV zegt wel te zullen meewerken met het gerecht

"De tegemoetkoming van de christelijke vakbond neem ik met plezier aan, en ik zou de socialistische vakbond toch willen vragen om hun standpunt ter zake te wijzigen", zei Jambon in "De zevende dag". "Ik denk dat dit in het voordeel is van de manifestanten.

Gisteren klaagde de liberale politievakbond over de aanpak van de betoging en de relletjes door de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS). Die ontkent overigens de aantijgingen dat hij zijn agenten zou hebben bevolen om zich terug te trekken. Jambon heeft het over "een ernstige aantijging" en zegt dat hij "gepast zal optreden". Maar eerst wil hij de hele zaak laten onderzoeken.