Matt Damon keert terug als Jason Bourne

Matt Damon kruipt opnieuw in de huid van Jason Bourne voor een nieuwe "Bourne"-film. Dat heeft hij bevestigd aan E!. Damon speelde de hoofdrol in de eerste drie films uit de reeks. De vierde film liet hij over aan acteur Jeremy Renner.

Het was Damons goeie vriend Ben Affleck die het nieuws verklapte op de rode loper bij de première van het vierde seizoen van de serie "Project greenlight". "Wel, Damon gaat komende herfst opnieuw een "Bourne"-film draaien", liet hij zich ontvallen. "Jazeker", bevestigde Damon terstond. "De film komt in 2016 in de zalen. Regisseur Paul Greengrass gaat een nieuwe "Bourne"-film maken en ik moest gewoon "ja" van hem horen."

Na "The Bourne identity" (2002), "The Bourne supremacy" (2004), "The Bourne ultimatum" (2007) en "The Bourne legacy" (2012) wordt het de 5e film in de reeks. In de eerste drie films nam Damon telkens de honneurs waar. De laatste film liet hij over aan acteur Jeremy Renner.

Opvallend: die laatste heeft met "The Bourne betrayal" eveneens een vervolg op de "Bourne"-reeks in de pijplijn zitten. Het is niet duidelijk hoe de beide films zich tot elkaar verhouden.

Voor Greengrass is het de derde keer dat hij een "Bourne"-film regisseert. Hij tekende eerder al voor de tweede en de derde film.