Minstens 13 doden bij zwaar busongeval in Spanje

In Spanje zijn bij een zwaar busongeval vannacht minstens dertien mensen omgekomen. Een veertigtal andere inzittenden raakten gewond, onder wie ook enkelen zwaargewond. Het ongeval gebeurde om 23.20 uur in Cieza, in de buurt van Murcia, in het zuidoosten van het land. De bus, met heel wat jongeren aan boord, stortte om nog onbekende oorzaak van een steile helling naar beneden.

Tien slachtoffers stierven ter plaatse, drie anderen overleden na overbrenging naar het ziekenhuis. Er zal een autopsie worden uitgevoerd op de lichamen van de slachtoffers.

De verongelukte bus was op weg van Madrid naar Bullas, de woonplaats van de slachtoffers. De inzittenden van de bus waren op de terugreis van een religieuze bijeenkomst in Madrid. Aan de excursie, die door een lokale parochie was georganiseerd, namen heel wat jongeren deel.

Het voertuig in kwestie was tien jaar oud en had donderdag nog met succes een technische controle doorstaan, zo liet de eigenaar van de busmaatschappij al weten.