Stromae opnieuw grote winnaar Red Bull Elektropedia Awards

Bij de opening van het dancefestival I Love Techno gisteravond in Gent is Stromae voor het tweede jaar op rij grote winnaar van de Red Bull Elektropedia Awards gebleken. 21.000 muziekfans verkozen hem tot "Artist of the year" en kenden hem ook de prijzen van "Best live act" en "Best video" voor "Ta fête" toe.

Grote concurrent Oscar and the Wolf kon twee van de acht nominaties verzilveren ("Best album" en "Breakthrough").

Voor het eerst werd een Belgische DJ Top 100 samengesteld. LeFtO klopte Dimitri Vegas & Like Mike en 2 ManyDJs. LeFtO's feestconcept "Boiler Room" ging ook aan de haal met de Red Bull Elektropedia Award voor "Best party". De verkiezing van de "Belgische Club Top 30" was ook nieuw, Brussel blijkt de populairste partystad met acht clubs in het feestlijstje, gevolgd door Gent (6), Antwerpen (5) en Luik (3).

Verder zijn Tomorrowland en Fuse voor het vierde jaar op rij respectievelijk "Best festival" en "Best club". Netsky wint voor het vierde jaar op rij in de categorie "Best song".

De Red Bull Elektropedia Awards zijn een initiatief van Red Bull Elektropedia, het onlineplatform van de Belgische dance & club scène, in samenwerking met Studio Brussel.

I Love Techno houdt sinds 1995 de vinger aan de pols van de dance muziek. Op het dancefeest geldt een nultoleratie tegenover drugs. Aan de ingang krijgen bezoekers de mogelijkheid om hun verboden middelen straffeloos in "merci bins" te droppen. Wie daarna betrapt wordt, verliest zijn toegangsbewijs en riskeert een vervolging bij grotere hoeveelheden. "Er moet absoluut gefuifd en gedanst worden, maar we willen samen met de organisatie het signaal geven dat veiligheid primeert", zegt Annemie Serlippens van het Gentse parket.