"Akkoord is mogelijk tegen Kerstmis"

De Duitse machinistenvakbond GDL zegt dat een akkoord in het aanslepende conflict met spoorwegbedrijf Deutsche Bahn mogelijk voor Kerstmis kan rond zijn. Vorige week legden de Duitse treinbestuurders nog drie dagen het werk neer.

"Als we eindelijk over de inhoud kunnen praten, is een akkoord zeker mogelijk", zei vakbondsleider Claus Weselsky aan de Duitse omroep ZDF. Er zijn voorlopig evenwel nog geen plannen voor verdere gesprekken tussen directie en vakbond.

De treinbestuurders gingen zaterdagavond eerder dan gepland terug aan het werk, hoewel ze van donderdag tot zondag wilden staken. Er was enorme druk gekomen van de politieke opinie, bedrijven en politiek in Duitsland. De vakbond verklaarde dat de vroegtijdige stopzetting van de staking "een teken van verzoening" was.

Het was al de zesde keer sinds begin september dat de machinisten het werk neerlegden. Hun vakbond eist onder meer 5 procent opslag en een kortere werkweek.