"Plots moest ik kiezen tussen mijn vriendin en de hond"

Tussen al het "grote" nieuws, zoals de herdenkingsplechtigheid in Berlijn en het referendum in Catalonië, ging ook het verhaal van Scott Ladauti uit Santa Maria, VS, de afgelopen dagen viraal. Op nieuwswebsite Huffington Post deed de jonge schrijver zopas het verhaal over een opmerkelijke keuze die hij enkele jaren geleden moest maken, namelijk tussen zijn vriendin en de hond. De keuze die hij maakte werd op internetforums algemeen toegejuicht.

"Ik heb eigenlijk de hond gekocht om onze relatie nog te redden. Ik heb altijd een hond gewild. Bovendien woonden we in een geduchte omgeving, dus dacht ik dat die hond wel een geweldig idee zou zijn. Maar die hond heeft het stopzetten van onze relatie vooral versneld. Het zou toch gebeurd zijn. Maar dan kwam zij met het ultimatum."

"Ik heb 4 dagen, samen met mijn hond, in mijn auto gewoond. Tot mijn ouders me terug in hun huis lieten. Maar het zou me niets uitgemaakt hebben om met mijn hond voor altijd dakloos te worden."

"Het lijkt alsof dit verhaal vooral een domper is voor mijn vriendin, terwijl het helemaal anders had kunnen zijn. Maar onze relatie lag sowieso al moeilijk. Ze was blij dat ze van ons af was. We waren samen, de hond en ik, te nemen of te laten op dat moment. Iedere keer als de hond iets fout deed, koos ik zijn zijde."

"Ik heb de juiste beslissing genomen. Zeker weten", besloot de jongeman, nu terugblikkend.

Diverse dierenbeschermingsorganisaties, zoals Steunpunt Voor Dieren en Animal Liberation Front, publiceerden het verhaal maar al te graag op hun Facebookpagina.

lees ook